Hemmabio med blu ray

Vem vill inte gå på bio hemma? Att införskaffa en hemmabio med blue ray med kvalitet innebär att man slipper sitta i en salong med 100 andra personer som prasslar med godispapper, pratar på fel ställen, hostar och nyser och gör så att du går därifrån med lätt hypokondri. Du väljer själv ut ett passande rum. Kanske är det i en vardagsrumsmiljö, eller kanske skapar du en helt egen biosalong med ljudisolerade väggar och sköna fåtöljer som går att luta och en popcornmaskin.

Grymt ljud och knivskarp bild för lägre budget

Kan du få allt detta på en budgetpeng? Att avsätta en årslön på ett bra hemmabiosystem kanske inte alla kan eller för den delen vill, så då är utmaningen är att budgetera för denna upplevelse. Kan man ordna en bioupplevelse hemma för 5000 kronor? Vad behövs? En Blu-ray-spelare med blue ray, högtalare, en sub bas och signalbehandling som behövs för bilden. Hur i hela friden skulle det vara möjligt att bygga något som ens närmar sig biokänslan med denna låga budget? Visst går utvecklingen framåt och kvaliteten per krona blir allt högre.

Med en mycket låg budget kanske man inte kan få allt man vill ha men en bra upplevelse går faktiskt att skapa. Det kan krävas lite extra arbete i form av utplacering och balansering av högtalare om man köper billigare varianter men det är relativt enkelt att göra. Bildkvaliteten är ofta god även på mindre påkostade anläggningar och man kan se en klar skillnad mellan vanlig dvd och spelare med blue ray.

Var köpa och hur montera det?

En anläggning för hemmabio med blue ray kan köpas både online och i fysiska butiker. I fysiska butiker finns ibland olika anläggningar monterade så man kan se hur de ser ut och fungerar. I butiker online behöver man ofta veta något om vad man är ute efter, samt vad man behöver då det inte alltid är lika lätt att fråga om hjälp där som i en fysisk butik.

Att montera en hemmabio med blue ray är ofta ganska enkelt. Många anläggningar kopplas direkt till den vanliga tv:n med hjälp av kablar. De flesta nyare tv-apparater har stöd för dessa kopplingar. Vissa smart-tv kan också kopplas genom bluetooth eller wi-fi till anläggningen. Vill man ha flera högtalare kan dessa anslutas med sladd eller ibland via trådlös anslutning. Ofta är det lämpligt att kolla det som går via sladd eftersom det ger den absolut bästa kvaliteten på ljud och bild.

En riktig hemmabio

Bra bio hemma till lågt pris

Även med en liten budget kan man skapa en härlig biokänsla hemma med bra bildkvalitet, bra ljud och flera andra faktorer. En hemmabio med blue ray kan köpas på nätet eller i en fysisk butik, och de finns i flera olika prisklasser och med olika funktioner. Gemensamt för dem är att anläggningarna ger en bildkvalitet som är mycket bättre än den en vanlig dvd kan ge. De flesta anläggningar är dessutom lätta att montera och installera.